Bastore sportive ne Kosove

Bastore Sportive ne Kosove, dhe ku luajne me teper kosovaret?

Sigurisht qe te luash bastore sportive tashme edhe online eshte nje trend i kohes, ku dhe Kosova ka kohe qe eshte pjese e ketij trendi. Duke qene se Kosova eshte nje vend ne zhvillim e siper ashtu si Shqiperia te dy shtetet kerkojne ta minimizojne sa me shume impaktin negativ te lojrave te kazinose dhe llotot ne bastore sportive online sepse te ardhurat per fryme dhe GDP ne pergjithesi eshte e ulet.

Disa nga kompanite me ne ze jane bere tashme te famshme ne Kosove si Lumi Bet, Kolina Bet apo Euro Lloto. Sigurisht qe ata zene pjesen me te madhe te tregut per lloto dhe skedina sportive online. Keto bastore kane nje platforme te thjeshte, me koeficiente te rregullt, llogjike dhe jane bere qendra e te rinjve per bastet sportive ne internet. 

Sa ndikon ne jeten e qytetareve ne Kosove loja neper bastore sportive?

Kosova ( ashtu sic e kemi permendur dhe ne artikullin ku flasim per lojrat e fatit ne kosove ), eshte nje vend i vogel me nje histori te dhimbshme por gjithsesi perfundimisht nje vend i lire demokratik me qeverine e saj, vendimet e se ciles kane nje impakt te drejtperdrejte ne jeten sociale te qytetareve kosovare.

Bastoret dhe pikat e basteve online sigurisht qe kane impaktin e tyre negativ pasi jo te gjithe qytetaret kosovare mund te perballojne shpenzimet qe kerkon te luajturin bixhoz megjithate kjo eshte pjese e trendit te kohes ndaj dhe shumica e lojtareve kane deshire te behen pjese e kampionateve me te fuqishme sportive dhe te provojne bastet si nje mundesi alternative fitimi.

Lumi Bet, Lumi Sport, Kolina Bet etj

Lumi Sport eshte nje bastore sportive relativisht e re, dhe mesa duket eshte e lidhur me Lumi Bet, nje tjeter bastore online qe operon nen ombrellen e Lumi Sport. Sigurisht qe Lumi Sport operon me te njejten platforme qe ofrojne kompanite e basteve me emer ne bote te cilat ne fakt jane shembulli nga ku kopjojne edhe bastoret dhe kompanite e basteve shqiptare, edhe pse te pakta ne numer. 

Si Lumi Bet ne Kosove ashtu edhe Bast Arena ne Shqiperi jane te perdorshme nga pikat e basteve fizike ku menaxheret e tyre vendosin bastet online per klientet e tyre me koeficientet e perzgjedhur dhe me pas realizohet pagesa ne sistem. 

Me ndryshimet e reja te ligjit per lojrat e fatit si ne Kosove ashtu edhe ne Shqiperi keto kompani do te kene nje impakt ne renien e lojtareve. Qe qeverite e vendeve respektive te marrin sa me teper rezultat nga ndryshimi i ligjit sigurisht qe ato duhet te monitorojne aktivitetin e tyre fizik dhe online. 

Bastore Sportive shqiptare apo te huaja?

Te flisnim per bastoret e huaja ne krahasim me shqiptaret do te na duhej me shume se nje dite por do te mundohemi shume shpejt te bejme krahasimin, dhe te peshojme vlerat e secilave prej tyre.

Kutura e te luajturit online eshte relativisht e re per shqiptaret e shqiperise dhe kosoves por jo vetem, por gjithsesi ne krahasim me boten e perparuar jemi akoma mbrapa. Tregu i bastoreve sportive ne internet eshte teper konkurent dhe ajo qe te do te perdornim per krahasim jane pikerisht eksperienca e bastoreve sportive te huaja, si ato fizike edhe ato online.

Krahasimi i ofertave midis kompanive shqiptare apo atyre te huaja?

Cfare ofron Lumi Sport apo Bast Arena?

Nga analiza dhe vezhgimi yne i kryer konstatuam qe asnjera nga keto dy kompani nuk ofron bonuse te hyrjes megjithate nuk eshte kjo nje arsye per te mos luajtur. Arsyeja qe ne do ta mendonim si nje sfide per lojtaret e se ardhmes eshte kultura e bonusit, ofertat atraktive si dhe koeficientet e basteve.

Cfare ofrojne kompanite e huaja?

888 Sport ka mbi 20 vjet ne treg dhe pervec ofertes prej $30 bonus falas per lojtaret e rinj ajo gjithashtu ofron opsionin “Cashout”, nje opsion qe nuk e ofrojne kompanite shqiptare. William Hill ka nje histori mbi 50 vjecare ne tregun e basteve sportive per lojtaret nga Anglia me pikat e basteve ne terren dhe tani me nje platforme online.

Pra ofertat terheqese, per lojtaret e rinj dhe ato te vjeter, si dhe opsioni Cashout jane risi te tregut shume kompetitiv dhe arsye qe na ben te mendojme qe trendi i lojtareve qe luajne ne bastore sportive do te ndryshoje. 

Eksperienca e kompanive te huaja eshte garancia me e mire e lojtareve nga Kosova Shqiperia por mbi te gjitha e shqiptareve te diaspores

Me ligjet e reja te cilat vertet nuk do te zbatohen menjehere prape masat e forta per te parandaluar kete aktivitet do te beje qe lojtaret te kerkojne burime te tjera alternative si dhe ne te njejten kohe do te edukohen duke hapur llogari personale ne kompani te ndryshme.

Per shtetin e Kosoves dhe Shqiperise licensimi i kompanive te huaja apo vendase per te ushtruar kete aktivitet te menyre te ligjshme do te jete i ngadalshem pasi “fuqia blerese” e individit eshte e dobet dhe interesi i kompanive te huaja per te paguar 2 milion euro per licensim ndoshta do te jete i vogel, edhe pse keto kompani nuk e kane aspak problem ta paguajne ate shume.

3 Replies to “Bastore sportive ne Kosove”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

New bookmakers
Melbet Sports
Melbet Sports

100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë.

MobileBet Sports
MobileBet Sports

200% BONUS deri në 30 EUR mbi depozitën e parë.

Mr.Play Sports
Mr.Play Sports

100% BONUS deri në 100 EUR, vetëm për lojtarët e rinj.

Karamba Sports
Karamba Sports

100% BONUS deri në 10 EUR mbi depozitën e parë.

Place bets and win new products 2020 from Sony: PlayStation 5, Pulse 3D Headset and Bravia Ultra HD with BetWinner!!!

X