Bastore te sigurta 2020!

Bastore të sigurta 2020, A ekzistojnë të tilla Online?

Në ditët tona në internet operojnë shumë bastore të sigurta. Në fakt, ekziston një disinformim total sa i përket asaj se cila është e sigurtë dhe cila nuk është e sigurtë. Shqiptarët, si natyrë jo kollaj e bindshme, pyesin vazhdimisht: A  janë të sigurta këto bastore?

Për ata që duan të luajnë baste online, të vendosin skedina për ndeshjet, madje edhe live, ne kemi një listë për t’ju paraqitur. Ato janë një grup kompanish të reja, me koeficientë konkurues dhe me opsionin më të leverdishëm për lojtarët e basteve, opsionin “Cashout”, ku lojtari ka të drejtë të tërhiqet nga basti i tij para se ndeshja të përfundojë.

Koeficientët e kompanive nuk duhet të jenë arsyeja që ju të luani me shifra të mëdha, por duhet të jenë një sinjal i mirë, që me një bet të vogël mund të fitoni shuma të konsiderueshme. 

Këto bastore të sigurta të 2020-ës, vlerësohen në bazë të disa kritereve themelore dhe ne do t’i radhisim ato për të parë nëse janë vërtet të sigurta.

Cilët janë ato elemente që e bëjnë një bastore online të sigurtë?

  • Liçensimi, shteti dhe numri i liçensave që kompanitë mbajnë.
  • Verifikimi, proçes i rëndësishëm për të bllokuar pastrimin e parave.
  • Koha e pagesës së fitimit drejt llogarisë së lojtarit.
  • Limiti i pagesave ( sidomos tërheqjet e parave ).
  • Komentet dhe eksperiencat e lojtarëve të tjerë.

Siç e kemi thënë, liçensat janë një faktor tëpër i rëndësishëm kur një lojtar merr përsipër të luajë në bastore online. Ajo që është e verifikueshme nga të gjithë, është logoja e Autoritetit që menaxhon liçensat online.

Cilët janë këto shtete dhe si funksinon liçensimi i tyre?

1. Malta Gaming Authority njihet si epiqendra e zyrave të kompanive të basteve dhe lojërave të fatit që operojnë online. Atje është “parajsa” ku një pjesë e mirë e operatorëve liçensohen, në bazë të parimeve dhe kritereve bazë të mënyrës se si një biznes funksionon.

Një liçensë e marrë në Maltë i jep të drejtë kompanisë të ushtrojë aktivitetin dhe të operojë në një pjesë të mirë të shteteve ku pa atë liçensë nuk operon dot. 

2. UK Gambling Commission, është një agjenci shtetërore, më një rëndësi tejet të veçantë. Një nga arsyet kryesore se pse është kaq e rëndësishme që të mbash një liçensë nga UK Gambling Commission për të hyrë në listën e bastore të sigurta 2019, është fakti që asnjë kompani bastesh, quajtur ndryshe bastore online, nuk operon dot brenda territorit të Anglisë. Pra, kompanitë e basteve online që mbajnë një liçensë nga UK Gambling Commisson, konsiderohen akoma edhe më të sigurta, pasi kriteret për të mbajtur një liçensë të tillë janë tejet strikte.

3. Kahnawake Gaming Commission, është një tjetër autoritet i rëndësishme i vendosur në territorin kanadez, por i pavarur. Ajo liçenson një kategori të madhe kompanish që ofrojnë; baste live, baste sportive, lojra fati, kazino, poker, bingo, dhe të gjitha nënproduktet e bixhozit në përgjithësi.

Gjithashtu, në Kahnawake janë të liçensuara një pjesë e mirë e kazinove online.

4. Curaçao Egaming, ofron liçensa të operatorëve të ndryshëm në internet, që nga viti 1996, dhe sigurisht që garanton siguri të plotë. Është në dorën e çdo lojtari që të jetë i kujdesshëm me fondet e tij, duke testuar kompaninë ku do të hapë një llogari.

5. Gibraltar Remote Gambling ( lojëra fati në distancë ) është një tjetër “parajsë” ku kompanitë regjistrojnë biznesin e tyre dhe vendosin serverat e tyre, edhe kjo pjesë e pavarur e Mbretërisë së Bashkuar. Ajo i jep mundësi bizneseve të liçensohen dhe të ushtrojnë aktivitet online. 

Ka edhe shumë shtete të tjerë që lëshojnë liçensa për të ushtruar një aktivitet si biznes bixhozi, por ato i përkasin një shteti të caktuar.

Të mos harrojmë se të gjithë shtetet kanë rregulla të pavarura, dhe mbajtja e një liçense nuk garanton gjithmonë që kompanitë kanë të drejtë të operojnë në një shtet të caktuar.Por, fakti që shtete të fuqishme si: Kanadaja apo Gjermania i lejojnë duke mos ndërmarrë një aksion të gjerë për ndalimin e tyre, tregon që këto shtete janë aq të fuqishëm ekonomikisht sa të përballojnë ato pak humbje, nëse mund të konsiderohen humbje nga ” tregu i zi”.

Edhe Shqiperia dhe Kosova i ndalojnë me ligj, por asnjë nga këto shtete nuk mund të luftojë apo ndalojë në mënyrë sistematike këtë aktivitet. Vetë qeveria gjermane ka shprehur se: Nuk ia vlen të harxhohen miliona euro për të krijuar skuadra hetimi, të cilat do të bëjnë një operacion të tillë. 

Ndaj, është shumë e rëndësishme të kuptohet se pse këto kompani operojnë EDHE NË SHTETET KU EKZISTON NJË LIGJ QË I NDALON, POR GJITHMONË I PAQARTË.

Shtetet që lëshojnë këto liçensa e dinë shumë mirë se asgjë nuk ndodh, ashtu siç nuk ka ndodhur që një kompani me serverat jashtë shtetit ku operon të ndiqet penalisht, vetëm në rastet kur kanë abuzuar me lojtarët.

Pra, ndjekja penale do të fillonte me shtetet që japin këto liçensa, gjë që deri më sot nuk ka ndodhur dhe ndoshta nuk ka për të ndodhur kurrë.

Ajo që po bëjnë shtetet që duan të përfitojnë nga ky biznes është:

Krijimi i një agjensie shtetërore si, AAMS apo UK Gambling Commission, të cilat  liçensojnë operatorët që duan të operojnë brenda territorit përkatës, dhe kjo e gjitha për shkak të vjeljes së të ardhurave dhe mosrrjedhjes së parasë jashtë vendit nga kompanitë e ashtuquajtura offshore.

  • Verifikimi i lojtarëve është një proçes tepër i rëndësishëm, ndaj ju këshillojmë të verifikoheni duke u siguruar që paratë tuaja do të mbërrijnë në kohë në llogarinë tuaj.
  • Pagesat, brenda 3 ditësh maksimumi, janë një sinjal i mirë që tregon se kompania është serioze në marrëdhënie me klientët, në këtë rast lojtarët.
  • Limiti i pagesave që shkon deri në 100 mijë euro tregon që kompania ka buxhet të mjaftueshëm.
  • Eksperienca e lojtarëve të tjerë është një faktor kyç që ndihmon miqtë tuaj të regjistrohen në një kompani të re.

Për pyetje apo sugjerim na kontaktoni ne: support@baste-sportive.com

2 Replies to “Bastore te sigurta 2020!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

New bookmakers
Melbet Sports
Melbet Sports

100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë.

MobileBet Sports
MobileBet Sports

200% BONUS deri në 30 EUR mbi depozitën e parë.

Mr.Play Sports
Mr.Play Sports

100% BONUS deri në 100 EUR, vetëm për lojtarët e rinj.

Karamba Sports
Karamba Sports

100% BONUS deri në 10 EUR mbi depozitën e parë.

Place bets and win new products 2020 from Sony: PlayStation 5, Pulse 3D Headset and Bravia Ultra HD with BetWinner!!!

X