Kosova dhe bastet live!

Ekzistenca e basteve fizike dhe online “zhduket” përkohësisht. Kosova i mirëpret.

Kosova, një derë e re për bastore dhe kazino. Mbyllja e bastoreve fizike dhe online në Shqipëri më në fund u bë realitet. Nga ky realitet i ri mendohet që një pjesë e mirë e njerëzve që luajnë apo luanin, tani nuk e kanë të lehtë të vendosin baste live në bastoret e qytetit apo online. 

Raporti i Autoritetit të Mbikëqyrjes së Lojërave të Fatit

Në fillim vendosëm që të shikojmë se çfarë faqja zyrtare e AMLF ofron për të interesuarit. Faqja zyrtare, pas një vonese në ngarkim, nuk ofron ndonjë përditësim të situatës. Por, nga ajo që shikojmë, të dhënat e subjekteve të liçensuara vazhdojnë të jenë të pasqyruara në faqe, që do të thotë se subjektet kanë pezulluar përkohësisht aktivitetin, ose faqja nuk është përditësuar. Më tepër gjasa ka, që faqja nuk është përditësuar. 

Megjithatë, nga burime të tjera në terren, bëjmë me dije se pikat e basteve sportive janë “mbyllur”, të paktën kështu shikohet nga jashtë. Nga brenda, pikat nuk janë mbyllur, pasi të gjithë shqiptarët kanë mundësi të luajnë online.  

Të gjithë kanë gjetur një mënyrë, pasi askush nuk ankohet. Të gjithë thonë që janë mbyllur, por në fakt “loja vazhdon”.

Gjithashtu, një listë e madhe e lojërave të fatit dhe faqeve të basteve është postuar dhe është çuar për proçedim nga AMLF.  

Kosova dhe baste live online

Kosova, siç e kemi thënë edhe në artikujt e meparshem është bërë porta e dytë e kompanive shqiptare, të cilat për shkak të ndryshimit të ligjit nuk mund të operojnë më në Shqipëri. 

Bast Arena ka hapur versionin e saj për Kosovën, dhe po mundohet të shfrytëzojë atë çfarë i ofron trafiku i mbingarkuar i  kompanive të basteve. 

Kosova, duke qenë se është një vend akoma i paplotësuar ligjërisht në lidhje me bastet dhe bastoret sportive, “dhuron” një hapësirë ligjore për të gjithë ata që duan të ushtrojnë këtë aktivitet, tashmë të censuruar në Shqipëri.

Edhe kompanitë e huaja ushtrojnë aktivitet në këtë “parajsë” legale, megjithatë, kjo mbetet për t’u ndryshuar shumë shpejt.

Prizreni është një nga qytetet e para që do të presë fluksin e madh të investitorëve të interesuar për të hapur degë të reja për lojërat e fatit.

Lojëra fati online në Kosovë ka plot, madje dhe portali ynë më i ri pret dhe i uron mirëseardhjen vizitorëve nga Kosova për të zgjedhur kompaninë e basteve apo kazinonë, e cila përmbush kërkesat e tyre në lidhje me bonuset apo mënyrat e depozitimit.

Update”, Perditësim I lajmit mbi Bastoret në Kosovë

Tashmë, edhe Kosova zgjodhi të ecë në rrugën e ndjekur nga Shqipëria për bastet online, bastore dhe baste live, si dhe për lojërat e fatit. Miratimi i ligjit për lojërat e fatit 2019, në Kosovë, përfshin ndalimin e të gjithë operatorëve të ushtrojnë aktivitet brenda territorit të Kosovës. 

Pikat e basteve, bastoret sportive, si dhe kazinotë e qyteteve të mëdha si: Prishtina, Prizreni, etj. janë mbyllur përfundimisht, duke bllokuar të ardhurat nga kjo industri fitimprurëse.

Ashtu si Gjermania, edhe Kosova, Shqipëria apo Maqedonia kanë një të përbashkët; ato  nuk kanë një ligj të qartë, ose edhe nëse ligji ekziston, nuk mund të bllokojnë realisht mundësinë e lojtarëve që të luajnë në faqe të huaja, të cilat nuk kanë aktualisht një liçensë në vendin ku operojnë, por janë tepër të sigurta përsa i përket pagesave të lojtarëve.

Edhe në faqen tonë përfshihen një numër i madh kompanish që operojnë në Shqipëri, Kosovë apo Maqedoni, duke garantuar pagesat në kohë, por vetëm në rast të verifikimit të rregullt të lojtarit.

2 Replies to “Kosova dhe bastet live!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

New bookmakers
Melbet Sports
Melbet Sports

100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë.

MobileBet Sports
MobileBet Sports

200% BONUS deri në 30 EUR mbi depozitën e parë.

Mr.Play Sports
Mr.Play Sports

100% BONUS deri në 100 EUR, vetëm për lojtarët e rinj.

Karamba Sports
Karamba Sports

100% BONUS deri në 10 EUR mbi depozitën e parë.

Place bets and win new products 2020 from Sony: PlayStation 5, Pulse 3D Headset and Bravia Ultra HD with BetWinner!!!

X