Fjalor terminologjik per bastet online

Nje pasqyre e plote e termave me te perdorur, nje fjalor terminologjik qe i sherben lojtareve te regjistruar ne kompani te huaja.

 • Accumulator

Kombinacioni i me shume se nje ndeshje dhe ku rezultati varet nga te gjitha parashikimet fituese.

 • Added 

Nje ndeshje e shtuar me kerkese te bastvenesit.

 • AET ( after Extra Time )

Koha shtese qe jep arbitri ne rast se ndeshja perfundon barazim.

 • Alternate lines

Derivatet e tregjeve standarde të basteve. Ne perputhje me rrethanat aktuale ndryshon edhe koeficenti.

 • American Handicap

Shanset që tregojnë kthim në krahasim me shifrën bazë të 100 njësive. Sa herë që ekziston një minus (-) vendosni atë shumë për të fituar $ 100, ku ekziston një plus (+) që fiton atë shumë për çdo 100 $ që bast.

 • Asian Handicap

Tregu i dyanshëm që përdor një pikë / gol Handicap për të ndryshuar paragjykimet e perceptuara midis dy ekipeve konkuruese dhe gjithashtu eliminon mundësinë e barazimit.

 • Banker ( shih gjithashtu Lock )

Zgjedhja e favorizuar përreth, ku shpesh ndërtohen bastet e shumta.

 • Beard

Rastet kur bastvenesi i vertete fsheh identitetin e tij dhe perdor nje pale te trete per te vendosur baste.

 • Bet

Paratë reale te rrezikuara per te perfituar nga rezultati i nje ndeshjeje sipas shanseve te paracaktuara dhe koeficentit te vendosur.

 • Betting strategy

Nje sistem i dizejnuar per te perfituar mbi “shtepine”, kompanine e basteve duke bere parashikime rezultatesh.

 • Bonus

Nje shume parash e dhene mbi depoziten tuaj ose pa depozite me qellimin e vetem qe te nxise lojtaret te luajne me teper.

 • Reload Bonus

Bonus qe jepet kur lojtari ben nje depozite fresh

 • Bonus-chasing

Nje kategori lojtaresh te cilet kerkojne kompani bastesh ne internet dhe hapin llogari tek secila me qellimin e vetem per te perfituar nga bonusi.

 • Book/Bookie

Kompani bastesh, faqe bastesh qe operon ne tregun e basteve sportive apo atyre live, ne kohe reale.

 • Circled game

Ndryshimin e koefiecenteve ne kohe reale per shkak te kohes se keqe, ku probabiliteti ndryshon nga ndryshimi i kushteve fizike, po ashtu edhe demtimi i lojtareve apo zvogelimi i numrit te lojtareve ne fushe.

 • Closing line

Shanset e fundit në dispozicion të ofruara para mbylljes së një tregu.

 • Closing odds

Shanset e fundit në dispozicion të ofruara para mbylljes së një tregu. Bastet që “mposhtin mosmarrëveshjet e mbylljes” kanë vendosur një bast që ofron një kthim superior ndaj shanseve përfundimtare të ofruara; duke rrahur vazhdimisht shanset e mbylljes është një shenjë e një bastori të suksesshëm.

 • Double Action

Një bast i cili është i kushtëzuar me suksesin e një bast të mëparshëm.

 • Double Bet

Ku një bastard luan dy herë shumën e një basti të zakonshëm, zakonisht në reagim ndaj një “gjëje të mirë” të perceptuar. Gjithashtu i njohur si “pop i dyfishtë” ose “dyfishuar”.

 • Double-header

Dy ndeshje te luajtura brenda nje dite nga skuadra te famshme.

 • Expected goals

Numri i golave te parashikuara ne nje ndeshje apo numri i ndeshjeve me probabilitet fitimi.

 • Expected value

Shuma e parave qe nje lojtar mund te fitoje ose te humbase ne nje ndeshje te caktuar, nëse ai do të vendose një bast me shanse te njëjta shumë herë, llogaritur përmes një ekuacioni të thjeshtë, duke shumëzuar probabilitetin tuaj për të fituar me shumën që mund të fitoni për bast dhe duke zbritur probabilitetin e humbjes shumëzuar me shumën e humbur për bast.

 • Fixed-Odds

Shanse te fiksuara

 • Fractional odds

Shanset e pjesshme

 • Handicap

Dikush që përdor sistemet e vlerësimit të bazuar në matematikë për të parashikuar rezultatet në ngjarjet sportive dhe vendosin baste në përputhje me rrethanat.

 • In-play betting ose Live Betting

Bast për një ngjarje që është në zhvillim e sipër. Tregjet e rregullta të basteve mbyllen sapo të fillojë ngjarja, probabilitetet në bastet live pasqyrojnë ecurinë e ngjarjes në kohë reale.

Kjo terminologji bastesh nuk eshte e plote mgjth ju orienton pak a shume me termat qe perdoren ne anglisht.

Per lojrat e fatit ne pergjithesi mund te lexoni kete artikull

3 Replies to “Fjalor terminologjik per bastet online”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

New bookmakers
Melbet Sports
Melbet Sports

100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë.

MobileBet Sports
MobileBet Sports

200% BONUS deri në 30 EUR mbi depozitën e parë.

Mr.Play Sports
Mr.Play Sports

100% BONUS deri në 100 EUR, vetëm për lojtarët e rinj.

Karamba Sports
Karamba Sports

100% BONUS deri në 10 EUR mbi depozitën e parë.

Koeficientët më të lartë i gjeni në Betwinner!!!

X