22 BET, biggest odds Online!
Luaj

United States

Ligji për bastet online në USA

Ligji për bastet online në USA

Në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, ose ndryshe U.S.A, ligjet për lojërat e fatit dhe bastet online shpesh herë mund të jenë të komplikuara dhe disi të vështira për t’u kuptuar. Kjo për shkak të mënyrës së qeverisjes në SH.B.A, pasi çdo shtet ka ligjet dhe rregullat e tij. Format e kumarit tradicional janë pak a shumë të lejuara në çdo shtet në Amerikë, me disa ndryshime të vogla nga njëri te tjetri. Por, kur vjen fjala te lojërat e fatit dhe kumari online gjërat ndryshojnë! 

A janë të ligjshme kazinotë dhe bastet online?

Kazinotë online janë ende të palejuara të operojnë në shumicën e shteteve në Amerikë. Pavarësisht popullaritetit të tyre tashmë në rritje. Shtetet ku ende mund të luani në kazino online jane: Pennsylvania, Delaware dhe New Jersey. E njejta situatë është pak a shumë dhe me lojën mjaft popullore të poker-it online. Shumica e shteteve të SH.B.A e kanë ndaluar me ligj atë. Por, në qoftë se doni të argëtoheni me patjetër ka kazino të ligjshme, të cilat i gjeni dhe online. Më poshtë mund të gjeni kazinotë online më popullore në USA.

Cilat janë aplikacionet dhe website-et më të mira për baste sportive?

Edhe kjo pyetje varion në varësi të shtetit, pasi ka aplikacione të cilat janë të aksesueshme vetëm në territore të caktuara. Fatkeqësisht, edhe në lidhje me bastet sportive online gjithashtu ka kufizime mjaft strikte. Kjo, pavarësisht se në formën e tyre klasike, janë një ndër format më të përhapura të lojërave të fatit në SH.B.A. Gjithsesi, ekzistojnë disa platforma offshore mjaft popullore të cilat janë të shtrira në shumicën e shteteve dhe ofrojnë përfitimet më të mira për lojtarët. Këto platforma janë:

 • Betnow – I vlerësuar si aplikacioni me koeficientët më favorizues
 • MyBookie – Ndër aplikacionet më popullore në US
 • Sportsbook – Bonuset më të mira në treg
 • betUS – Ndër kompanitë më të mira për të vendosur baste mbi “Fantasy Sports”

A mund të luaj llotari në USA?

Për sa i përket llotarive, ato janë një formë mjaft popullore e lojërave të fatit në Amerikë, prandaj janë bërë dhe lëshime në legjislacion dhe për llotaritë online. Secili shtet ka tashmë të drejtën për të implementuar llotaritë e tyre online, por vetëm pak prej tyre e kanë bërë. Shtetet e tjera janë duke e konsideruar por duhet thënë se shumica prej tyre kanë një qasje konservative për këtë çështje. Që do të thotë se edhe pse ligji ua lejon implementimin e llotarive online, kjo gjë nuk do të ndodhë në të ardhmen e afërt.

Gjithsesi ju mund të eksploroni llotaritë ekzistuese të cilat ofrojnë mënyra të ndryshme argëtimi. Më populloret mes tyre janë:

 • Powerball 
 • Mega Millions
 • Lucky for Life 
 • Lotto America 
 • Cash4Life 
 • 2by2 
 • Tri-State Lottery 

Kush mund të luajë lojëra fati?

Një tjetër aspekt i rëndësishëm për t’u marrë parasysh është mosha minimale për të luajtur lojëra fati, si online ashtu dhe në jetën reale. Në Amerikë, kjo moshë varion nga 18 deri në 21 vjeç në varësi të shteteve të caktuara dhe llojit të lojërave.

Ju rikujtojmë se në Amerikë ekzistojnë një numër i madh shtetesh ku bastet online janë tërësisht të ndaluara. Ndër shtetet me legjislacionin më strikt janë: Arizona, Hawaii, Idaho dhe Washington D.C. Në shumicën e shteteve të tjera ju mund të luani online vetëm Daily Fantasy Sports dhe asnjë lloj forme tjetër të kumarit online. Ndërsa shtetet më liberale janë: Delaware, Nevada, New Jersey, Pennsylvania dhe West Virginia.

Të rejat më të fundit nga bastet online ne USA

Ndër zhvillimet më të rëndësishme në lidhje me lojërat e fatit në Amerikë është pikërisht ajo që po ndodh në New York. Guvernatori i shtetit, Andrew Cuomo është në përpjekje tashmë konkrete për të legalizuar bastet sportive online. Kjo lëvizje erdhi si pasojë e nevojës për të mbushur arkat e shtetit, i cili është nga më të goditurit nga pandemia e Covid 19.

Megjithatë ekzistojnë ende disa pengesa në rrugën drejt finalizimit të këtij akti. Një ndër këto kanë qënë kritikat nga vet demokratët e tjerë të cilët kanë ngritur shqetësimin e tyre për një rritje të mundshme të varësisë nga kumari, nëse plani i Cuomo shkon deri në fund. Një tjetër problem janë dhe akuzat e fundit me të cilat po përballet Andrew Cuomo, me zëra të shumtë që kërkojnë dhe dorëheqjen e tij.

Gjithsesi, nëse Cuomo ngelet në detyrë, ekziston një mundësi e madhe që guvernatori të gjejë mbështetjen e nevojshme për të avancuar me projekt-ligjin e ri. Ky do të ishte një ndryshim i madh për New York-un dhe do të përkthehej në më shumë opsione të licensuara dhe të kontrolluara për lojtarët që luajnë baste sportive.

Pyetje të shpeshta (FAQs)

Si të dalloj një operator bastesh të ligjshëm?

Gjëja e parë që duhet të bëni është të kërkoni në faqet që po luani për logot dhe simbolet që sigurojnë ligjshmërinë e aktivitetit në fjalë. Këto simbole janë:
– Logoja e ESSA, tashmë me një emër të ri: The International Betting Integrity Association. Një organizatë jo-fitimprurëse që mbron të drejtat e konsumatorëve, anëtarëve dhe partnerëve në faqet e basteve online.
– Logoja e CDS, e cila merret me ankesat e lojtarëve dhe zgjidh çështjet mes tyre dhe kompanive të basteve dhe lojërave online.
– Logoja e GLI (Gaming Labs International). Kjo kompani merret me certifikimin e lojërave online. Kjo do të thotë se çdo faqe që mbart logon e GLI, ofron lojëra me siguri maksimale.
– Logoja e CFG, e cila është një tjetër kompani që siguron një auditim të ndershëm të lojërave dhe sigurohet për sigurinë dhe ndershmërinë e tyre.
eCOGRA, një tjetër agjenci, me reputacion ndërkombëtar, e njohur për auditimin e brendshëm të një operatori.

Sa janë të ardhurat nga kumari në USA?

Sipas statistikave të vitit 2018, gjithsej në SHBA u gjeneruan plot 79.42 bilion dollarë nga lojërat e fatit në vit. Kjo shifër mjaft e lartë përfshin vetëm të ardhurat e gjeneruara në mënyrë të ligjshme, por shifra e vërtetë mendohet të jetë disa herë më e lartë. Ndërkohë shtetet që kryesojnë renditjen me të ardhurat më të larta janë Nevada, New Jersey dhe Delaware.

Cila është mosha minimale për të luajtur lojëra fati dhe baste sportive në SHBA?

Mosha minimale varion nga 18 në 21 sipas shteteve dhe llojit të lojës që doni të luani.

A mund të vendos baste sportive online në USA?

Po, por duhet të bëni kujdes dhe të ndiqni rregullat specifike për secilin shtet. Shumica e shteteve kanë aplikacione të dedikuara ku ju mund të luani për skuadrën tuaj të preferuar. 


Best Online Sportsbooks in USA

Official Everygame Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 750 USD për lojtarët nga North America! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë! Perfekte për lojtarët nga USA!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Mybookie Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 50% deri në 1000 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Betus Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 125% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit, 18+

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Sportsbetting Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 50% deri në $1000! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

betnow review featured image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 500 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.