22 BET, biggest odds Online!
Luaj

Italy

bastet online në itali

Ligji për bastet online në Itali

Ligjet mbi kumarin dhe bastet online në Itali mund të konsiderohen relativisht liberale, në krahasim me vendet e tjera të Europës. Legjislacioni i vitit 2011 bëri të ligjshme dhënien e licensave për poker dhe kazino online, gjë kjo që ishte e ndaluar më përpara. Tani është e mundur që lojtarët në Itali të argëtohen në shumë faqe të ndryshme që janë të licensuara për baste dhe lojëra online.

Lojërat e fatit dhe bastet online në Itali

Shumë besojnë se italianët janë ata që kanë ndryshuar dhe prespektivën e popujve të tjerë mbi kumarin. Por, lojërat e fatit konsiderohen temë delikate në Itali. Kjo për shkak të lidhjes që ekziston midis mafias dhe pikave fizike të kumarit dhe basteve në vend. Gjithsesi kjo nuk i ka ndaluar italianët që të ecin para dhe të shënojnë progres në fushën e kumarit. Në fakt, tregu italian i lojërave të fatit është i dyti më i madh në të gjithë Europën.

Cila është mosha minimale për të luajtur lojëra fati?

Për sa i përket konsumatorëve, në qoftë se duan të argëtohen, fillimisht ata duhet të kenë mbushur moshën minimale për të luajtur lojëra fati. Për bastet online në Itali kjo moshë është 18 vjeç, dhe vlen si për bastet dhe lojërat e fatit, ashtu dhe për ato tradicionale.

Por, në qoftë se plotësoni kushtin e moshës, gjithçka që ju duhet të bëni është të gjeni faqen tuaj të preferuar dhe të shikoni nëse ajo është e licensuar nga “AAMS”. Më pas ju mund të luani të qetë pasi ky autoritet trajton me mjaft seriozitet, çdo çështje që lidhet mbi sigurinë e klientit dhe ndershmërinë e lojërave të faqes ku ai po luan.

Edhe në rastet kur kapeni duke luajtur në mënyrë të paligjshme, zakonisht organet italiane janë mjaft të buta në trajtimin ligjor të lojtarëve. Por e njejta gjë nuk mund të thuhet për operatorët ilegalë. Kush kapet duket organizuar lojëra fati në mënyrë ilegale konsiderohet si operator i jashtëligjshëm në Itali dhe gjoba shkon nga €20,000 deri në €50,000.

Cilat janë aplikacionet dhe website-et më të mira për bastet online në Itali?

Në krahasim me shtetet e tjera, Italia nuk ka numrin më të madh të faqeve për baste sportive në vend. Por, në territorin italian operojnë disa nga gjigandët më të mëdhenj të lojërave të fatit dhe basteve sportive në industri. Mes tyre kemi zgjedhur disa nga më popullorët:

Cilat janë kazinotë më të mira online?

Siç e thamë dhe më lart, përveç faqeve vendase të lojërave të fatit, qeveria italiane ka dhënë autorizimin e saj dhe për faqet e huaja që duan të operojnë në Itali. Kjo ndodhi pas presionit që BE i bëri Italisë, duke e akuzuar atë për pengesa ndaj operatorëve të huaj. Këto ndryshime kanë hyrë në fuqi që prej vitit 2010. Kjo do të thotë se në qoftë se jetoni në Itali, përveç operatorëve italianë, mund të aksesoni kazinotë online të disa nga kompanive të huaja më prestigjoze në treg. Mes tyre janë dhe:

Kushtet për të përfituar një licensë

Autoriteti përgjegjës për shpërndarjen e licensave te operatorët që duan të zhvillojnë aktivitetin e tyre në këtë industri është “AAMS”. “AAMS” ose ndryshe “Administrimi Autonom i Monopoleve të Shtetit” është një organ që kujdeset për të licensuar cdo biznes të lojërave të fatit në Itali. Kjo vlen si online ashtu dhe në mënyrë fizike.

Për të përfituar një licensë të tillë operatorët duhet të përmbushin disa kushte mes të cilave:

  • Të ardhura jo më pak se €1,500,000 në dy vitet e fundit nga aktiviteti në territorin europian.
  • Të ketë borde administrimi të besueshme.
  • Të funksionojë në një nivel të lartë teknik, duke ofruar shërbime të sigurta dhe të lehta për t’u përdorur.
  • Të ketë rezidencën e saj në një prej vendeve europiane.
  • T’i paguajë “AAMS” shuma monetare që variojnë për administrimin dhe survejimin e vazhdueshëm të aktivitetit.

Bastet online mund të thuhet se janë tashmë komplet të ligjshme në territorin italian. Një licensë nga “AAMS” mbulon një gamë të gjerë të lojërave të fatit online. Këtu përfshihen: poker, kazino online, baste sportive, gara me kuaj etj. Në Itali operojnë mbi 200 faqe lojërash fati, 150 prej të cilave janë specifikisht kazino online.

Bëni kujdes!

Çdo lloj forme tjetër kumari e organizuar në mënyrë individuale, në mjedise publike apo private konsiderohet shkelje e ligjit. Penalitetet në këto raste mund të variojnë nga gjoba, për konsumatorët që kapen duke luajtur në mënyrë ilegale. Dhe vazhdon deri në dënim me burg për individë që operojnë biznese në mënyrë të jashtëligjshme.

Të rejat më të fundit

Një nga lajmet që ka shkaktuar interes të lartë së fundmi, ka qënë raportimi i të ardhurave nga kumari online në Itali. Të ardhurat e gjeneruara nga kjo industri kanë pësuar një rritje rekord që kapi shifrat e €359 million vetëm për muajin dhjetor 2020. Kjo shifër tejkaloi atë të muajit nëntor prej €258.9 million.

Shkak kryesor i kësaj rritjeje galopante mendohet të jenë kufizimet e vendosura për shkak të Covid 19. Lojtarët, duke mos pasur mundësi të frekuentojnë pika bastesh apo lojërash fati kanë eksploruar më shumë ne territorin online. Gjithsesi ky trend pritet të vazhdojë edhe pas normalizimit të situates pasi lojtarët italianë po familjarizohen gjithnjë e më shumë me opsionet e pafundme që mund të gjejnë në internet.

Për sa i përket fitimeve nga lojërat e fatit online brenda një viti të vetëm, Italia shënoi shifrën prej 1.8 miliardë euro në vitin 2019.


Pyetje të shpeshta (FAQs)

Është bet365 legal në Itali?

Po. bet365 operon legalisht në Itali me një licensë të rregullt nga “AAMS“

Cilat janë penalitetet për lojtarët që kapen duke shkelur ligjin?

Në Itali penalitetet janë kryesisht të rezervuara për personat që organizojnë lojëra fati, dhe jo lojtarët e thjeshtë. Gjithsesi në qoftë se gjendeni në vendin e gabuar dhe në kohën e gabuar, duhet të përgatiteni për ndëshkime në formën e gjobës

Cila është mosha minimale për të luajtur lojëra fati?

Në Itali mosha minimale për të luajtur lojëra fati, si online ashtu dhe fizikisht është 18 vjeç. Megjithatë, kufizimi i moshës është diçka që nuk ndiqet me seriozitetin më të madh nga autoritetet ligj-zbatuese.

A operojnë kompani offshore në Itali?

Po, në shtetin italian mund të provoni fatin tuaj dhe në një nga shumë kompanitë offshore të cilat janë të aksesueshme për lojtarët. Gjithsesi këta operatorë nuk ofrojnë siguri ligjore, prandaj sigurohuni që keni marrë të gjithë informacionin e nevojshëm përpara se të luani me paratë tuaja.

A mund të luaj në baste sportive online nga Italia?

Patjetër! Në Itali operojnë disa nga kazinotë dhe kompanitë. e basteve online më të famshme në industri.
Vizito faqen e posaçme për kompanitë e basteve në territorrin Italian.


Best Online Sportsbooks in Italy

Official Final 20bet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Librabet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 150 EUR + 15 EUR Free Bet. Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Cyberbet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Powbet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Lsbet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 120 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Bwin Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 30 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Ivibet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Betus Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 125% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit, 18+

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official William Hill Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 200% deri në 1000 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Official Mrgreen Review Page Featured Image
★★★★★
Bonus terms apply For new registrants only The terms and conditions of using the bonus are determined by the company and may be changed at any time. Always check the bonus rules before playing with the bonus. Registration bonus 100% up to 100 EUR! The bonus is offered only to new players who register on the platform!
Official Mobilebet Review Page Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 200% deri në 30EUR! Depozito $10 merr $20 FALAS! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

betnow review featured image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 500 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.