22 BET, biggest odds Online!
Luaj

Finland

bastet online në Finlandë

Ligji për bastet sportive në Finlandë

Ekzistenca e çdo lloj forme për bastet sportive në Finlandë, por dhe ato fizike kontrollohet nga shteti. Pra kemi të bëjmë me një monopol. Në shtetin nordik ekzistojnë tre organe kryesore që merren me menaxhimin dhe kontrollin e kuadrit ligjor për sa i përket lojërave të fatit:

  • Fintoto Oy, që është përgjegjëse vetëm për garat me kuaj.
  • RAY që zotëron dhe menaxhon monopolet e kazinove dhe lojërave “slot” në vend.
  • Veikkaus Oy që është përgjegjëse për bastet sportive, llotarinë kombëtare etj.

Në qoftë se jeni të interesuar për lojërat dhe bastet sportive në Finlandë, ato janë nën juridiksionin e RAY. Pra në qoftë se në faqen ku po luani gjeni logon e RAY, do të thotë se gjithçka është në përputhje me ligjin. Qasja e ashpër e autoriteteve finlandeze, duke mos lejuar konkurrencën në sektorin e lojërave të fatit ka qënë vazhdimisht subjekt i përplasjeve mes BE dhe shtetit nordik.

Kompanitë e huaja

Kompanitë që zotërohen nga shteti mbase nuk ofrojnë larmishmërinë e lojërave që ju kërkoni, por ekziston një zgjidhje. Dhe zgjidhja janë faqet e huaja të kumarit online. Sipas ligjit, këto faqe e kanë të ndaluar të ofrojnë shërbimet e tyre në Finlandë. Por realiteti është ndryshe!

Nuk ekziston asnjë mekanizëm që i ndalon këto faqe që t’u ofrojnë shërbimet e tyre shtetasve në territorin finlandez. Në fakt ekzistojnë shumë kompani të huaja që pranojnë para dhe lojtarë nga Finlanda. Gjithashtu nuk ka asnjë ligj në fuqi që mund të dënojë personin që vendos të luajë në një prej këtyre kompanive të ndaluara. Kjo gjë ka sjellë një numër mjaft të lartë të shtetasve finlandezë që luajnë në kompani të huaja. Disa prej këtyre faqeve madje ofrojnë dhe shërbimet e tyre në gjuhën finlandeze. 

Cila është mosha minimale për të luajtur baste sportive në Finlandë?

Mundësitë për t’u argëtuar janë të shumta për lojtarët në Finlandë, por duhet të respektoni moshën minimale për të luajtur kumar. Kjo moshë në Finlandë është 18 vjeç, dhe vlen për të gjitha format e lojërave të fatit, si online, ashtu dhe në mënyrë tradicionale.

Cilat janë aplikacionet dhe website-et më të mira për baste sportive në Finlandë?

Në vendin nordik lojtarët kanë një larmi zgjedhjes në dispozicionin e tyre kur vjen fjala te site-et dhe aplikacionet për baste sportive. Shumica e këtyre emrave janë ndërkombëtarë, por tërësisht të aksesueshëm për rezidentët brenda territorit finlandez. Mes tyre mund të përmendim:

Cilat janë kazinotë më të mira online në Finlandë?

Në Finlandë përveç kazinove vendase, kanë akses dhe kazino online mjaft të njohura ndërkombëtare. Ato ofrojnë mundësi të shumta argëtimi, metoda të ndryshme pagesash, lojëra të kontrolluara dhe siguri për lojtarët. Disa nga kazinotë online me vlerësimet më të mira nga ana e lojtarëve janë:

Alternativa më konkurruese për këta operatorë të huaj në Finandë është “Veikkaus”, një kazino mjaft e njohur vendase që operon online. “Veikkaus” vazhdimisht ka sjellë oferta dhe lojëra të reja për konsumatorët, duke u munduar kështu të tërheqë një pjesë të klientelës që navigon te kompanitë e huaja të palicensuara. Në gjithë këtë situatë, konsumatorët janë të parët që përfitojnë. Kjo për faktin se shtohet lista e opsioneve të ligjshme dhe 100% të sigurta për luajtur. Në të njejtën kohë nxiten dhe operatorët e huaj që të jenë vazhdimisht në kërkim të ideve të reja për të mos humbur klientelën.

Të rejat më të fundit

Një zhvillim interesant i ditëve të fundit është presioni që EGBA (Organizata Europiane e Kumarit dhe Basteve) po i bën shtetit finlandez në lidhje me legjislacionin e tyre aktual. Ky është një apel i përsëritur pas atij të parit që erdhi në fund të vitit që lamë pas.

Arsyeja? Monopoli që Veikkaus ka vendosur në tregun vendas të kumarit. Organizata ndërkombëtare i ka kujtuar dhe një herë shtetit nordik se është i vetmi vend në Unionin Europian që ende operon një monopol në këtë industri.

Sekretari i përgjithshëm i EGBA, Maarten Haijer u shpreh se shtrirja e monopolist të Veikkaus është kaq e madhe, sa në vendin nordik, për çdo pikë ATM ekzistojnë 10 makineri lojërash slot që zotërohen nga kompania vendase. Haijer gjithashtu tha se në Finlandë mund të gjenden lehtësisht alternativa të tjera online, kryesisht ndërkombëtare që lojtarët po i preferojnë gjithnjë e më shumë. Kjo sipas tij ka ardhur pasi Veikkaus nuk është në gjendje të jetë konkurrues me gjigandët e industrisë si Bet365 apo William Hill. Duke thënë këto, mesazhi i qartë i drejtuesit të EGBA është se një sistem i ri për menaxhimin e tregut të kumarit në Finlandë, është thjesht çështje kohe përpara se të bëhet nevojë emergjente.

Ndryshimet e mundshme

Finlanda duket se dëshiron të ndërmarrë ndryshime në ligjin për lojërat e fatit online. Arsyeja është për të stopuar faqet ilegale dhe reklamimet që ato bëjnë në tregun vendas. Por mundësia që këto ndryshime të vihen në fuqi duket e vogël. Bashkimi Europian vazhdimisht është duke i bërë presion Finlandës që të tregohet më liberale kur vjen fjala për lojërat e fatit, dhe shteti nordik nuk mund të shkojë në drejtimin e kundërt. Sidomos tani kur dhe shtete të tjera po shkojnë drejt një qasjeje më librale dhe progresiste për këtë çështje.


Pyetje të shpeshta (FAQs)

Përveç Veikkaus Oy, që është monopoli shtetëror për bastet sportive, në shtetin nordik lojtarët kanë akses tek disa nga gjigandët më të mëdhenj online që ofrojnë baste sportive. Mes tyre mund të përmendim: 

Mosha minimale për të luajtur baste sportive dhe çdo lloj forme tjetër kumari në Finlandë është 18 vjeç. Mos-respektimi i këtij kufizimi ndëshkohet me gjobë nga autoritetet vendase.

Po! Kompanitë offshore ose të huaja janë mjaft popullore mes lojtarëve finlandezë. Kjo për shkak të opsioneve të pakëta vendase (kujtojmë se tregu finlandez i lojërave të fatit ka formën e një monopoli shtetëror).

Po! Në qoftë se doni të provoni fatin në një kazino online keni dy opsione. Kompaninë vendase Veikkaus, ose kompanitë e huaja që operojnë online. Disa prej tyre janë: 


Best Online Sportsbooks in Finland

Betway logo 294x135 1
★★★★★
Bonusi i regjistrimit ka dy opsione: 1. 30 EUR Falas, 2. 100% deri në 1000 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

20bet review featured image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

betwinner logo 303x135 1
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!

Betsafe Review Featured Image
★★★★★
100% deri ne €25 Bonus + €10 Free Bet! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë dhe nuk vlen për depozitat me Skrill ose Neteller!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Librabet Review Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 150 EUR + 15 EUR Free Bet. Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Nordic Bet Review Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 10 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë! Lojtarët nga Zvicra marrin 20 EUR, ata nga Gjermania 50 EUR
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Cyber.bet Sportsbook Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

888sport Review Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 30 EUR free bet! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Powbet Sportsbook Featured Image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

mega pari sports review featured image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

KARAMBA-SPORT review featured imagepg
★★★★★
Depozito 20 EUR merr 10 EUR BONUS! Maksimumi I bonusit është 10 EUR, vetëm për lojtarët e rinj. Vetëm për bastet e kualifikuara.
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Mr Play Review Featured Image
★★★★★
Lojtarët që depozitojnë me: PayPal, Neteller, Paysafe, Skrill ose Skrill 1-Tap nuk mund ta marrin ofertën. Minimumi depozitës: €10. Max. bonus: €100.
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

evobet review featured image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 200 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

bwin review featured image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 30 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Ivibet page review featured image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

redbet review featured image
★★★★★
Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë! Bonusi ka 3 nivele.
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Spin sports review featured image
★★★★★
Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë! Nuk mund të përdoret për Casino, kërkohet min 10 EUR depozitë
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

betus review featured image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 125% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit, 18+

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

comeon review featured image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 25 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

sports betting review featured image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 50% deri në $1000! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

william hill analize review featured image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 200% deri në 1000 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

mr gree sportsbook review featured image
★★★★★
Bonus terms apply For new registrants only The terms and conditions of using the bonus are determined by the company and may be changed at any time. Always check the bonus rules before playing with the bonus. Registration bonus 100% up to 100 EUR! The bonus is offered only to new players who register on the platform!
sportsbet.io review featured image
★★★★★
Sportsbet.io nuk ofron Bonus hyrës por ofron bonuse javore me mBTC, free bets dhe cash.
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

melbet review featured image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit, 18+

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

10bet review featured image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 50 % deri në 50 EUR + 5 EUR për eventin sportiv të rradhës! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj nga shtetet e lejuara si: Canada, UK, Sweden, Kosovo, Macedonia, Finland

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Nuk lejohen lojtarë nga Shqipëria.

pin up bet review featured image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 500 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus. Bonusi i regjistrimit 100% deri në 500 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!

betnow review featured image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 500 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

1xbet review featured image
★★★★★
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit

Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.