Austria

bastet online në austri

Ligji për bastet online në Austri

Ligji për lojërat e fatit dhe bastet online në Austri mund të thuhet se favorizon të apasionuarit e kësaj fushe. Në përgjithësi rregullat janë njësoj, si për kumarin tradicional, ashtu dhe për atë online. Ministria e Financave është autoriteti përgjegjës për bastet online dhe lojërat e fatit në Austri. Ky organ gjithashtu jep të drejtën e licensave, për operatorët që duan të operojnë në këtë industri. Në qoftë se jeni në kërkim të lojërave të licensuara në internet, me shumë mundësi ato do t’i gjeni nën logon e “Casinos Austria” apo “Austrian Lotteries”. Këta dy operatorë mund të thuhet se kanë krijuar një monopol në industrinë e basteve dhe kumarit online në Austri.

Cila është mosha minimale për të luajtur baste sportive online në Austri?

Mosha minimale për të luajtur lojëra fati dhe baste online në Austri është 18 vjeç. Përjashtim bëjnë vetëm lojëra të veçanta në formën e llotarisë të cilat janë të aksesueshme dhe për personat që kanë mbushur moshën 16 vjeç. Kini parasysh se një shkelje e kësaj norme ligjore dënohet me gjobë nga autoritetet.

Në rastet e organizimit të veprimtarive të lojërave të fatit, në mënyrë jo të ligjshme, dënimi mund të shkojë deri në burgim me 1 vit.

Cilat janë aplikacionet dhe faqet më të mira për bastet online në Austri?

Në Austri janë të aksesueshme disa nga platformat më të mira botërore për të vendosur baste sportive për skuadrën tuaj të preferuar. Të gjitha kompanitë e mëposhtme kanë vlerësime mjaft pozitive nga lojtarët për sa i përket sigurisë, koeficientëve dhe mundësive që ofrojnë për të luajtur.

Cilat janë kazinotë më të mira online në Austri?

Kazinotë online janë të shumta në numër për shtetasit që jetojnë në territoret e Austrisë. Këto platforma online ofrojnë lojëra mjaft popullore si roulette, poket, baccarat etj. Ndër operatorët më të njohur dhe të preferuar për lojtarët janë:

Për më tepër ndiqni listën në faqen tonë të lojrave të fatit!

A ekzistojnë kompani offshore në Austri ku mund të luaj?

Përveç operatorëve të licensuar, në shtetin austriak veprojnë dhe mjaft faqe argëtimi online pa një licensë të lëshuar në Austri. Kjo përkthehet në më shumë mundësi argëtimi për ju, por në të njejtën kohë duhet të kalkuloni mirë rreziqet dhe të merrni informacionet e duhura. Nëpërmjet faqes së licensuar win2day, ju keni mundësinë të luani online dhe lojëra të ndryshme “slot”. Siguria e tyre është e garantuar nga “Casinos Austria” dhe “Austrian Lotteries”.

Megjithëse “Casinos Austria” zotëron të gjitha licensat e kazionve online, ekziston një boshllëk ligjor që u ka dhënë mundësinë dhe disa operatorëve të vegjël të ofrojnë shërbimet e tyre. Por përgjithësisht bëhet fjalë për qëndra lokale lojërash dhe jo opsione online.

Provinca të ndryshme, rregulla të ndryshme

Bastet sportive (fizike dhe online), nuk monitorohen nga autoritetet qëndrore, por nga vet provincat që përbëjnë shtetin e Austrisë. Në këtë mënyrë, çdo provincë ka legjislacionin e saj që mund të jetë ndryshe nga ai i një province tjetër.

Provincat e Lower Austria dhe Burgenland nuk kanë asnjë kufizim mbi bastet sportive, si ato online ashtu dhe fizike.

Salzburg ju mund të vendosni baste sportive, por me një limit deri në €500.

Në provincat e Tyrol dhe Vorarlberg, bastet sportive lejohen nga ora 6 e mëngjesit deri në mesnatë. Megjithatë mund të bëhen përjashtime në rastin e eventeve të rëndësishme sportive si për shembull Lojërat Olimpike.

Në kryeqytetin e Austrisë, Vienë, ju mund të vendosni baste sportive nga ora 6 e mëngjesit deri në mesnatë. Gjithashtu ekzistojnë disa kufizime mbi llojet e basteve që mund të vendosni.

Llotaria kombëtare

Nëse jeni fans i llotarive, “Austrian Lotteries” sjell për konsumatorët opsione të larmishme si për shembull bingo, gërvisht dhe fito, llotari të çastit, si dhe disa opsione online. Megjithatë, të gjitha këto lojëra vijnë nën emrin e vetëm një operatori të licensuar, pikërisht “Austrian Lotteries”. Pra kemi të bëjmë me një monopol për sa i përket llotarive kombëtare.

Të rejat më të fundit

Një ndryshim i rëndësishëm pritet të ndodhë në Austri përsa i përket lojërave të fatit. Ministri i financave, Gernot Blümel ka njoftuar për publikun, krijimin e një autoriteti të ri për kontrollin e veprimtarisë së operatorëve të kësaj fushe.

Sipas ministrit autoriteti do të marrë kompetencat e “The Austrian Treasury”, dhe do të ketë në qendër mbrojtjen akoma më të mirë të interesave të lojtarëve. Ende nuk dihen shumë detaje teknike mbi ndryshimin e ri, por është i njohur fakti se do të përfshijë një program të gjerë vet-përjashtimi nga lojërat e fatit. Ky program do të jetë i vlefshëm si për operatorët online ashtu dhe ata tradicionalë. Autoriteti i ri gjithashtu do të ketë të drejtën e urdhërimit të kompanive të internetit, për të bllokuar platformat ilegale që ofrojnë baste sportive dhe lojëra fati.

Data e mundshme e hyrjes në fuqi të këtyre ndryshimeve pritet të jetë vjeshta e këtij viti.

Në konkluzion:

Si përfundim, ligji mbi bastet online në Austri është mjaft liberal. Lojtarët kanë një larmishmëri zgjedhjesh dhe siguria është maksimale, sidomos online ku licensat e operatorëve rishikohen në mënyrë të vazhdueshme. Bastet sportive në internet gjithashtu janë mjaft të përhapura në këtë vend dhe alternativat janë të shumta.


Pyetje të shpeshta (FAQs)

Ligjet liberale mbi lojërat e fatit në Austri kanë dhënë efektet e tyre të dukshme dhe në të ardhurat e gjeneruara nga industria ndër vite. Në vitin 2017, Austria shënoi plot 330 million euro të ardhura nga kazinotë vetëm. Kjo shifër në 2010 ishte afërsisht 267 milion euro.

Disa nga operatorët më të besuar online, ku ju mund të vendosni baste sportive janë:

. Në qoftë se ndiheni të sigurtë, mund të provoni dhe mundësitë e operatorëve offshore.

Mosha minimale për të luajtur lojëra fati dhe baste online në Austri është 18 vjeç (kazino dhe baste sportive). Në rastin e shumicës së llotarive në vend, mosha minimale për të blerë një biletë është 16 vjeç.

Në Austri ende nuk janë shënuar incidente serioze ku përfshihen lojtarët që luajnë në faqe jo të ligjshme. Megjithatë autoritetet austriake i kushtojnë shumë rëndësi procesit të licensimit dhe kontrollit të subjekteve të ligjshme.


Best Online Sportsbooks in Austria
5.0 rating
bet365 ofron bonuse dhe programe te ndryshme per lojtaret e saj. bet365 është marka e preferuar e basteve sportive në internet në botë me të ardhura vjetore prej mbi 3.5 miliardë dollarësh dhe mbi 7000 punonjës në mbarë globin.
Aplikohen kushtet e bonusit
Max deri në $100 kredite. Vetëm për të regjistruarit e rinj

Min. $5 deposit. Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

5.0 rating
Bonusi i regjistrimit ka dy opsione: 1. 30 EUR Falas, 2. 100% deri në 1000 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

5.0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.5 rating
Bonusi i regjistrimit 30 EUR free bet! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.5 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 10 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë! Lojtarët nga Zvicra marrin 20 EUR, ata nga Gjermania 50 EUR
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.5 rating
Unibet ofron një bonus klasik mirëseardhjeje për lojtarët e rinj, të ngjashëm me atë që ofrohet dhe nga kompani të tjera. Kompania ofron një bonus prej $40 si dhe $10 në kategorinë e lojërave të kazinosë.
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.5 rating
Depozito 20 EUR merr 10 EUR BONUS! Maksimumi I bonusit është 10 EUR, vetëm për lojtarët e rinj. Vetëm për bastet e kualifikuara.
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.3 rating
Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë! Bonusi ka 3 nivele.
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.3 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.0 rating
Bonusi i regjistrimit 125% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit, 18+
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.0 rating
Sportsbet.io nuk ofron Bonus hyrës por ofron bonuse javore me mBTC, free bets dhe cash.
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 25 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.0 rating
Bonusi i regjistrimit 50% deri në $1000! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.0 rating
Bonusi i regjistrimit 200% deri në 1000 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

1.0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 500 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

1.0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

1.0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

1.0 rating
Bonusi i regjistrimit ndahet në 2 grupe: Starter BONUS 200% deri në 50 EUR dhe 100% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Vetëm për vizitorët nga Gjermania, Kanadaja, Finlanda dhe India! Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

New bookmakers
32Red Casino & Sportsbetting Review
32Red Casino & Sportsbetting Review

150% BONUS deri në 150 EUR mbi depozitën e parë!

Unibet Review
Unibet Review

400% BONUS deri në 40 EUR mbi depozitën e parë prej 10 EUR

Bahigo Sportsbook
Bahigo Sportsbook

100% BONUS deri në 400 EUR mbi depozitën e parë! Vetëm për lojtarët nga Turqia dhe Zvicra

ReloadBet
ReloadBet

100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë!

bet365

Je regjistruar ne 22 BET, provo koeficientet me te larte Online!

X