Kosovo

bastet online në kosovë

Pasqyrë e përgjithshme për bastet sportive në Kosovë

Që prej vitit 2019, lojërat e fatit dhe bastet sportive në Kosovë janë të ndaluara me ligj. Vendimi ekstrem erdhi pas ngjarjes që shkaktoi mjaft bujë, ku dy persona humbën jetën brenda një kazinoje si pasojë e një konflikti. Kjo gjë, por dhe arsye të tjera politike bënë që qeveria e Kosovës të votonte unanimisht për ndalimin e lojërave të fatit në vend.

Kosova bëhet kështu shteti i vetëm në Europë me një legjislacion kaq strikt, ku gati çdo gjë që lidhet me lojërat e fatit dhe bastet online është e ndaluar me ligj. Përjashtim bën vetëm llotaria kombëtare. E ashtuquajtura “Llotaria e Kosovës” e cila sigurisht zotërohet nga shteti ende vazhdon të operojë në vend.

Opsionet e mundshme për lojtarët

E vetmja alternativë për konsumatorët që dëshirojnë të luajnë online nga ky vend janë kompanitë e huaja. Ekzistojnë mjaft emra të njohur të kësaj industrie që pranojnë lojtarë nga Kosova. Mes tyre: Melbet, Bet365 , 22bet Sports etj. Teknikisht kjo konsiderohet e jashtëligjshme, por lojtarët nuk procedohen gati asnjëherë nga ligji. Madje shumë nga faqet e këtyre operatorëve të huaj nuk janë të bllokuara për t’u aksesuar në Kosovë. Ndërsa ato që kanë IP të bllokuar, mund të aksesohen shumë lehtë me një shërbim VPN.

Por ky ndalim i përgjithshëm i kumarit në Kosovë mund të rezultojë në një bum të lojërave online në këtë vend. Tani që shtetasit kosovarë nuk kanë më mjedise fizike për t’u argëtuar, shumë prej tyre mund të orientohen drejt kompanive të huaja online.

Cila është mosha minimale për të luajtur lojëra fati në Kosovë?

Duke qenë se Kosova ka ndaluar bastet dhe lojërat e fatit nuk ka kuptim të flasim as për moshën minimale të parashikuar nga ligji, pasi nuk ekziston një e tillë. Gjithsesi, ky është një kriter që është në fuqi dhe i pranishëm tek operatorët e huaj që janë të pranishëm në Kosovë. Zakonisht kjo moshë varion mes 18 dhe 21 vjeç tek këto kompani.

Cilat janë aplikacionet dhe faqet më të mira për bastet sportive në Kosovë!

Duke qenë se aplikacionet dhe platformat e huaja, janë të vetmet opsione për lojtarët kosovarë, kemi përpunuar një listë me faqet më të mira për baste sportive që pranojnë lojtarë nga Kosova. Këto kompani ofrojnë një mori lojërash dhe bastesh, siguri, mënyra të ndryshme pagesash etj. Më kryesoret në listë janë:

Cilat janë kazinotë më të mira online në shtetin kosovar?

Kazinotë online janë gjithashtu të pranishme dhe edhe në këtë rast, bëhet fjalë për operatorët e huaj ndërkombëtarë. Lojtarët kosovarë kanë mundësinë të argëtohen me poker, roulette, baccarat, lojëra slot e shumë të tjera, në një nga platformat e mëposhtme:

Navigoni listën e plotë të kazinove në territorin e Kosovës!

Të rejat më të fundit

Autoritetet në Kosovë duket se po punojnë mjaft fort për të siguruar zbatimin e ligjit mbi kazinotë dhe lojërat e fatit. Kjo gjë është vërtetuar dhe në një nga aksionet e fundit të policisë vendase e cila ka ndaluar dhe arrestuar mbi 10 oficerë. 

Të dyshuarit mendohet se janë përfshirë në organizimin e veprimtarive të jashtëligjshme të lojërave të fatit. Në mënyrë konkrete, 10 oficerët të cilët mbanin poste shtetërore, lejonin veprimtarinë e këtyre subjekteve ilegale, duke marrë rryshfet nga ana e organizatorëve. 12 kazino që vepronin në kundërshtim me ligjin u mbyllën nga policia vendase. Ndërkohë u sekuestruan dhe disa makineri lojërash fati, të cilat gjendeshin brenda ambienteve të kazinove.

Ky aksion tregoi dhe një herë tjetër seriozitetin e autoriteteve qeveritare në Kosovë, për të ndaluar çdo lloj veprimtarie kumari apo bastesh që mund të organizohet në vend. 

Ndryshimet në ligj

Gjithashtu, nuk përjashtohet mundësia e ndryshimeve në ligjin për kazinotë online. Në mënyrë shumë logjike, përderisa ekziston një problem në lidhje me sigurinë e sallave të lojërave, kalimi online do ishte zgjidhja më e mirë. Duke marrë parasysh dhe prespektivën pro europiane të Kosovës, ky ndryshim pritet të jetë thjesht një çështje kohe. Kjo pasi një ndalim total i lojërave të fatit bie ndesh me politikat e Bashkimit Europian për tregtinë e lirë dhe konkurrencën.

Ky ndalim i kumarit ka rezultuar dhe në humbje të konsiderueshme ekonomike për arkat e shtetit në Kosovë. 4000 persona kanë ngelur të papunë dhe rreth 400 biznese janë mbyllur. 306 prej të cilave ishin pika që mbulonin bastet sportive në Kosovë. Këto shifra zyrtare mendohet se janë akoma dhe më të larta në realitet.

Në konkluzion

Në konkluzion, i vetmi opsion i ligjshëm për të luajtur lojërat fatit dhe bastet online në Kosovë është Llotaria Kombëtare. Ajo ju jep mundësinë e disa lojërave si lloto, keno etj. Biletat e llotarisë mund t’i blini lehtësisht në internet. Por, nëse doni të luani lojëra “slot”, poker online, baste sportive në internet apo lojëra të tjera të këtij lloji, opsioni juaj i vetëm janë faqet e huaja të palicensuara. Navigimi në këto faqe, megjithëse teknikisht i jashtëligjshëm nuk ka rezultuar në penalitet për ndonjë shtetas kosovar deri më sot. Kjo pasi qeveria ka drejtuar më së shumti shënjestrën e ligjit anti-kumar drejt kompanive që operonin në treg.


Pyetje të shpeshta (FAQs)

Në territorin kosovar janë të aksesueshme faqet e disa prej gjigandëve të industrisë së basteve sportive. Mes tyre mund të përmendim:

Kosova ka ndaluar që prej vitit 2019 lojërat e fatit, për këtë arsye nuk ekziston më një kufi i tillë ligjor. Më përpara, kur kumari ishte ende i ligjshëm mosha minimale ishte 18 vjeç. Për sa i përket operatorëve të huaj që pranojnë lojtarë nga Kosova, mosha minimale varion nga 18 në 21 vjeç, në varësi të kompanisë.

Të vetmet kazino online që janë të aksesueshme në territorin e Kosovës, janë ato të faqeve të huaja. Më të njohurat mes tyre janë: 

Megjithëse teknikisht konsiderohen jo të ligjshme, site-et offshore nuk kanë futur deri më tani asnjë lojtar në telashe. Megjithatë, autoritetet kosovare janë treguar mjaft të ashpra me individët që organizojnë lojëra fati në mënyrë të jashtëligjshme. Ndëshkimi për këtë vepër parashikon që nga gjobat e thjeshta, e deri tek dënimet me burg.


Best Online Sportsbooks in Kosovo
5.0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 120 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

5.0 rating
Hap një llogari me bet365 sot dhe vendos baste në një gamë të gjerë tregjesh me kompaninë më të preferuar të basteve online.
Aplikohen kushtet e bonusit
Max deri në $100 kredite. Vetëm për të regjistruarit e rinj

Min. $5 deposit. Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.8 rating
Sportsbet.io nuk ofron Bonus hyrës por ofron bonuse javore me mBTC, free bets dhe cash.
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.8 rating
100% deri ne €25 Bonus + €10 Free Bet! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë dhe nuk vlen për depozitat me Skrill ose Neteller!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Bonusi i regjistrimit 100% deri në 750 USD për lojtarët nga North America! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë! Perfekte për lojtarët nga USA!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Bonusi i regjistrimit 100% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.5 rating
Lojtarët që depozitojnë me: PayPal, Neteller, Paysafe, Skrill ose Skrill 1-Tap nuk mund ta marrin ofertën. Minimumi depozitës: €10. Max. bonus: €100.
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.5 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.5 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 150 EUR + 15 EUR Free Bet. Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.5 rating
Bonusi i regjistrimit 30 EUR free bet! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.5 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 10 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë! Lojtarët nga Zvicra marrin 20 EUR, ata nga Gjermania 50 EUR
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Bonusi i regjistrimit 100% deri në 200 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.3 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Por nuk mbaron këtu! Nëse depozitoni minimalisht $40 në llogarinë tuaj pasi keni përfituar bonusin e parë, ju përfitoni një të dytë. Oferta e dytë është në masën 50%, deri në $200. Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.3 rating
Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë! Bonusi ka 3 nivele.
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Bonusi i regjistrimit 200% deri në 30EUR! Depozito $10 merr $20 FALAS! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit, 18+
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.0 rating
Bonusi i regjistrimit 125% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit, 18+
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.0 rating
Bonusi i regjistrimit 200% deri në 1000 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 25 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.0 rating
Bonusi i regjistrimit 50% deri në $1000! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

3.8 rating
Bonusi i regjistrimit 50 % deri në 50 EUR + 5 EUR për eventin sportiv të rradhës! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj nga shtetet e lejuara si: Canada, UK, Sweden, Kosovo, Macedonia, Finland

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Nuk lejohen lojtarë nga Shqipëria.

3.0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

2.0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 500 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

1.0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

1.0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

1.0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët nga: Kuwait, Bahrain, Saudi Arabia, Lebanon, Qatar, and Canada.
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

New bookmakers
Bahigo Sportsbook
Bahigo Sportsbook

100% BONUS deri në 400 EUR mbi depozitën e parë! Vetëm për lojtarët nga Turqia dhe Zvicra

ReloadBet
ReloadBet

100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë!

Tornadobet Sportsbook
Tornadobet Sportsbook

100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë!

LSBet Sportsbook
LSBet Sportsbook

100% BONUS deri në 120 EUR mbi depozitën e parë!

bet365

Je regjistruar ne 22 BET, provo koeficientet me te larte Online!

X