Denmark

bastet online në danimarkë

Pasqyra e përgjithshme për bastet sportive në Danimarkë

Lojërat e fatit dhe bastet sportive në Danimarkë ishin pak a shumë të ndaluara deri në vitin 2008. Por pas këtij viti situata ndryshoi. Sot operatorët që duan të operojnë online, mund të zhvillojnë aktivitetin e tyre në Danimarkë, por fillimisht duhet të marrin një licensë nga Autoriteti Danez i Kumarit (DGA). Ky proces është pak i komplikuar, dhe është bërë i tillë me qëllim nga autoritetet vendase. Kjo për t’i dhënë një avantazh kompanisë vendase që operohet nga shteti,   “Danske Spil”. Gjithsesi, më shumë se 24 faqe lojërash dhe bastesh online morrën licensën për të operuar që në vitin e parë kur ligji u miratua. Por, pavarësisht ligjeve më liberale të vendosura kohët e fundit, “Danske Spil” ende mund të konsiderohet një monopol në Danimarkë, kur vjen fjala te kumari online.

Cila është mosha minimale për të luajtur baste sportive në Danimarkë?

Mosha minimale për të luajtur baste sportive në Danimarkë është 18 vjeç. Kjo vlen gjithashtu për të gjitha format e kumarit, si ai fizik p.sh kazinotë, sallat e lojërave etj, por dhe kumari online si faqet e ndryshme për baste, kazinotë online etj.

Ndëshkimet nëse thyeni ligjin

Ligji danez nuk fajëson konsumatorin nëse ai kapet duke luajtur në një faqe të palicensuar. Por, parashikohen penalitete për ofruesit e shërbimit. Ndëshkimet variojnë nga ato financiare si gjobat, por mund të shkojnë dhe në mbyllje të aktivitetit për kompaninë që ka shkelur ligjin. Për shkeljet më të rënda parashikohen dhe deri në 2 vite burg.

Lojërat dhe opsionet

Tek operatorët online që operojnë në Danimarkë do të gjeni të gjitha format më popullore të lojërave online si p.sh kazino online, poker, lojëra “slot”, baste sportive, gara me kuaj etj. Një fakt i rëndësishëm është se nëse doni të argëtoheni duke luajtur gara me kuaj apo gara me qen, keni vetëm një opsion, Danske Spil. Kjo pasi vetëm kompania shtetërore ka të drejtën për të zhvilluar këto lojëra në Danimarkë. Por ju mund të luani të qetë! Legjislacioni në shtetin danez siguron të gjithë konsumatorët mbi sigurinë dhe ndershmërinë e lojërave që ata luajnë. Për më shumë Danimarka i kushton një kujdes të veçantë me ligj, problematikës që sjell varësia nga kumari, duke bërë maksimumin për të mbrojtur konsumatorët.

Cilat janë aplikacionet dhe website-et më të mira për baste sportive në Danimarkë?

Danimarka është një nga ato vende ku ju mund të aksesoni gati të gjithë gjigandët e mëdhenj të industrisë së basteve online. Mes të tjerash, rezidentët në shtetin skandinav mund të aksesojnë platformat dhe aplikacionet e mëposhtme:

Cilat janë kazinotë më të mira online në Danimarkë?

Përveç platformave për baste sportive, lojtarët në Danimarkë kanë mundësi të provojnë fatin e tyre dhe në kazinotë online të huaja apo vendase që operojnë në vend. Në bazë të eksperiencës dhe vlerësimeve të lojtarëve, këto janë 10 kazinotë online më të mira në shtetin nordik:

Avantazhi më i madh i këtyre kazinove është fakti se fitimet tuaja nuk do të taksohen nga shteti danez.

Ligjet mbi reklamat për bastet sportive në Danimarkë

Ligji për lojërat e fatit dhe bastet online në Danimarkë i kushton shumë vëmendje dhe marketingut dhe reklamave që lidhen me këtë industri. Qeveria daneze ka vendosur limite për sa i përket reklamave që operatorët mund të vendosin për të promvuar biznesin e tyre. Kjo pasi promovimi i tepërt i kumarit shkakton problematika të njohura dhe konsiderohet i dëmshëm. Kjo mund të jetë dhe arsyeja se përse nuk shikoni reklama të shpeshta në internet të kompanive daneze të lojërave të fatit.

Kushtet për operatorët

Për të marrë një licensë për aktivitetin e lojërave të fatit në Danimarkë, bizneset duhet të paguajnë një shumë prej 38,800 euro. Kjo vlen si për kazinotë online ashtu dhe për faqet e basteve.

Për operatorët me të ardhura vjetore më pak se 135,000 euro, kostoja për një licensë është 7681 euro. Por, bizneset që duan të futen në industrinë e lojërave të fatit në Danimarkë kanë kosto monetare të tjera shtesë gjatë rrugës. Këto janë kosto administrimi, kontrolli, tarifa, si dhe detyrime për rinovimin e licensës në bazë të një afati të caktuar.

Të rejat më të fundit

Sipas të dhënave më të fundit nga ana e Spillemyndigheden (Autoriteti Danez i Kumarit), të ardhurat e gjeneruara nga kumari ranë me 9.3% gjithsej vitin që lamë pas. Gjithsesi, krejt e kundërta ka ndodhur me të ardhurat e kazinove online. Ato kanë shënuar një rritje konstante vit pas viti. Por, dhe rritja prej 5.0% e këtij viti, në kumarin online është më e ulta që prej vitit 2012, kur Danimarka për herë të pare hapi tregun për operatorët online.

Peshën më të madhe të të ardhurave të gjeneruara online e mbajnë lojërat slot, me gjithsej 74.4% të të ardhurave totale. Ndërkohë, loja e dytë më fitimprurëse ishte ruleta online.

Ndryshimet e mundshme

Qeveria daneze pritet të prezantojë dhe një herë ndryshime të tjera në ligjin për bastet dhe lojërat e fatit online. Kompanitë që operojnë pritet të paguajnë më shumë taksa për fitimet e tyre. Kjo shihet si një përpjekje e Danimarkës për të kufizuar rritjen e përgjithshme në popullaritet të kumarit në vend.


Pyetje te shpeshta ( FAQ’s )

Ne Danimarkë lojtarët kanë shumë mundësi për të provuar fatin e tyre me baste sportive. Ndër platformat e aksesueshme në shtetin nordik janë dhe:

Mosha minimale për të luajtur lojëra fati në Danimarkë është 18 vjeç. Kjo vlen për të gjitha format e lojërave të fatit.

Po! Megjithëse teknikisht, website-et offshore konsiderohen të paligjshme, ato ende frekuentohen në masë nga shtetasit danezë. Gjithsesi kini kujdes pasi në këto faqe të ardhurat tuaja nuk kanë asnjë lloj mbrojtjeje nga kuadri ligjor vendas. Megjithatë, opsionet e argëtimit në faqet offshore ngelen ende një opsion i vlefshëm për lojtarët danezë.

Po! Në shtetin danez ju keni mundësi të aksesoni faqet e disa prej gjigandëve më të medhenj të industrisë së lojërave të fatit. Por dhe kazino vendase gjithashtu. Mes operatorëve që operojnë mund të përmendim:


Best Online Sportsbooks in Denmark
5.0 rating
Hap një llogari me bet365 sot dhe vendos baste në një gamë të gjerë tregjesh me kompaninë më të preferuar të basteve online.
Aplikohen kushtet e bonusit
Max deri në $100 kredite. Vetëm për të regjistruarit e rinj

Min. $5 deposit. Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.5 rating
Bonusi i regjistrimit ka dy opsione: 1. 30 EUR Falas, 2. 100% deri në 1000 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.5 rating
Bonusi i regjistrimit 30 EUR free bet! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.5 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.5 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 10 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë! Lojtarët nga Zvicra marrin 20 EUR, ata nga Gjermania 50 EUR
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Bonusi i regjistrimit 100% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.5 rating
Depozito 20 EUR merr 10 EUR BONUS! Maksimumi I bonusit është 10 EUR, vetëm për lojtarët e rinj. Vetëm për bastet e kualifikuara.
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.3 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.3 rating
Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë! Bonusi ka 3 nivele.
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 25 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.0 rating
Bonusi i regjistrimit 50% deri në $1000! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.0 rating
Bonusi i regjistrimit 200% deri në 1000 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.0 rating
Bonusi i regjistrimit 125% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit, 18+
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

2.0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 500 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

1.0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

New bookmakers
Bahigo Sportsbook
Bahigo Sportsbook

100% BONUS deri në 400 EUR mbi depozitën e parë! Vetëm për lojtarët nga Turqia dhe Zvicra

ReloadBet
ReloadBet

100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë!

Tornadobet Sportsbook
Tornadobet Sportsbook

100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë!

LSBet Sportsbook
LSBet Sportsbook

100% BONUS deri në 120 EUR mbi depozitën e parë!

bet365

Je regjistruar ne 22 BET, provo koeficientet me te larte Online!

X