Norway

Ligji për bastet sportive në Norvegji

bastet online në norvegji

Në vështrimin e parë, legjislacioni mbi lojërat e fatit dhe bastet sportive në Norvegji duken mjaft strikte. Në Norvegji ekzistojnë vetëm dy faqe të licensuara për baste dhe kumar online. Këto dy faqe janë Norsk Rikstoto për gara me kuaj, dhe Norsk Tipping për llotari, poker online, keno etj. Kjo e fundit zotërohet 100% nga qeveria dhe ka mjaft kufizime për sa i përket shumave që mund të luani apo orareve. Pra mund të thuhet se opsionet e licensuara janë të pakta dhe nuk ofrojnë larmishmëri për konsumatorët.

Cilat janë aplikacionet dhe website-et më të mira për bastet sportive në Norvegji?

Megjithëse opsionet vendase janë të pakta, në Norvegji lojtarët kanë akses tek disa nga platformat ndërkombëtare më të njohura për baste sportive. Këto platforma jo vetëm pranojnë lojtarë nga Norvegjia, por disa prej tyre ofrojnë dhe mundësinë për të depozituar para në valutën norvegjeze. Mes tyre mund të përmendim:

Cilat janë kazinotë më të mira online në Norvegji?

Si me platformat për baste, e njejta gjë vlen dhe për kazinotë online në Norvegji. Në vendin nordik opsionet vendase janë shumë të kufizuara por ka një sërë operatorësh të huaj ku mund të provoni fatin tuaj:

Kompanitë që operojnë “offshore” Norvegji

Pavarësisht ligjeve të rrepta dhe mungesës së operatorëve, norvegjezët e kanë gjetur zgjidhjen për të luajtur lojëra fati online. Dhe zgjidhja janë kompanitë “offshore”. Ka me qindra faqe të tilla që operojnë dhe janë të aksesueshme në territorin norvegjez. Këto kompani “offshore” jo vetëm pranojnë lojtarë nga Norvegjia, por në disa raste dhe procesojnë transaksione në monedhën vendase. Kjo, për t’ua bërë më të lehtë eksperiencën lojtarëve.

Por a nuk janë këto faqe të jashtëligjshme? Teknikisht ekspertët e ligjit mund t’i etiketojnë këto faqe si ilegale, por ato operojnë në përputhje të plotë me ligjin, në shtetin tek i cili figurojnë të regjistruara. Gjithashtu për konsumatorin nuk ekziston asnjë lloj rreziku ligjor në qoftë se zgjedhin të luajnë në këto biznese “offshore”. Kjo pasi ligjet që ndalojnë këto kompani ekzistojnë vetëm në dokumentet zyrtare, dhe qeveria nuk i ka kushtuar rëndësi zbatimit të tyre në praktikë.

I vetmi problem që mund të hasni kur luani në faqen e një kompanie “offshore” është metoda e pagesave. Disa banka dhe ofrues shërbimesh për pagesa elektronike mund të mos procesojnë transaksionet që vijnë nga këto faqe. Por gjithsesi opsionet nuk mungojnë.

Cila është mosha minimale për të luajtur lojëra fati?

Pavarësisht faqes ku zgjidhni të luani gjithmonë duhet të respektoni moshën minimale për të luajtur kumar. Në Norvegji kjo moshë është 18 vjeç dhe shkelja e këtij rregulli shoqërohet me penalitete të parashikuara në ligj. Përjashtimi i vetëm bëhet për lojërat “gërvisht dhe fito”, të cilat mund t’i blejë kushdo, pa asnjë kufi moshe.

Të rejat më të fundit

Duke marrë shkas dhe nga pandemia e COVID19, kumari dhe lojërat e fatit online kanë pësuar një bum rritjeje në Norvegji. Lojtarët kanë qenë gjithnjë e më aktivë në eksplorimin e metodave të ndryshme për t’u argëtuar online, dhe kjo gjë ka rihapur dhe një herë debatin mbi ndryshimin e legjislacionit.

Megjithëse ndryshimet madhore kanë ende një rrugë të gjatë drejt finalizimit, një hap zyrtar është ndërmarrë tashmë nga Ministria e Kulturës në vend. Institucioni ka bërë të ditur për publikun, lançimin e një ligji të konsoliduar që do të përmbledhë të gjitha ligjet individuale dhe aktet e tjera ligjore që kanë të bëjnë me lojërat e fatit.

Megjithëse monopolet shtetërore ende nuk do të cënohen, ndryshimi ka premisa pozitive. Kjo pasi në të ardhmen, ligji tashmë i konsoliduar mund të trajtohet i gjithi si një i vetëm për ndryshime të ndryshme.

Në fakt, qeveria nordike mund të jetë e detyruar të ndërmarrë ndryshime të mëdha edhe më shpejt. Një arsye për këtë është vëmendja e madhe, dhe rrjedhimisht dhe shumat e mëdha që po gjenerojnë operatorët e huaj online në tregun norvegjez.

Në konkluzion

Pra si përfundim, ligjet nuk pasqyrojnë vërtet realitetin në Norvegji. Ju keni mundësi të zgjidhni mes qindra operatorëve të huaj që ofrojnë baste dhe lojëra fati online. Sigurisht duke marrë parasysh dhe rrezikun, pasi në rast se humbni paratë tuaja apo bini pre e mashtrimeve, organet e shtetit dhe ligji nuk mund të mbrojnë të drejtat tuaja.

Një fakt interesant është se Norvegjia mban sot vendin e tretë në Europë për normën më të lartë të të luajturit kumar. Fakt që tregon dhe një herë se ligjet strikte nuk janë në të vërtetë një pengesë për të apasionuarit e fushës.

Në shtetin nordik po diskutohet gjithnjë e më shumë për legalizimin e veprimtarisë së operatorëve të huaj. Kjo pasi kumari online është gjithsesi mjaft i përhapur dhe në ditët e sotme. Një legalizim do të përkthehej në regjistrimin e kompanive të reja dhe në të ardhura shtesë nga taksat. Gjithashtu do të ofronte një treg më kompetitiv dhe më shumë opsione të sigurta për konsumatorët.


Pyetje të shpeshta (FAQs)

Në vitin 2019 të ardhurat nga operatori Norsk Tipping u përllogaritën në vlerën 8.16 miliardë krone norvegjeze. Kjo u përkthye në një rritje prej 2.8% në të ardhura për kompaninë, në krahasim me vitin e kaluar.

Në Norvegji, kompanitë kryesore ku mund të vendosni baste sportive janë ato dy shtetërore: Norsk Rikstoto dhe Norsk Tipping. Por, nëse kërkoni mundësi të tjera argëtimi gjithashtu mund të vizitoni:

Në Norvegji mosha minimale për t’u përfshirë në aktivitetet e lojërave të fatit është 18 vjeç. Zbatimi i ligjit përsa i përket këtij kufizimi është mjaft strikt, dhe në rast të shkeljes së tij parashikohen gjoba financiare në shuma të konsiderueshme.

Ligji norvegjez për lojërat e fatit i konsideron specifikisht jo të ligjshëm operatorët offshore në vend. Gjithsesi rastet kur lojtarët janë futur në telashe pasi kanë luajtur në site offshore kanë qenë të pakëta. 

Best Online Sportsbooks in Norway
5,0 rating
Bonusi i regjistrimit ka dy opsione: 1. 30 EUR Falas, 2. 100% deri në 1000 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

5,0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

5,0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4,8 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4,8 rating
100% deri ne €25 Bonus + €10 Free Bet! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë dhe nuk vlen për depozitat me Skrill ose Neteller!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Bonusi i regjistrimit 100% deri në 750 USD për lojtarët nga North America! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë! Perfekte për lojtarët nga USA!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4,5 rating
Bonusi i regjistrimit 50% deri në 1000 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4,5 rating
Unibet ofron një bonus klasik mirëseardhjeje për lojtarët e rinj, të ngjashëm me atë që ofrohet dhe nga kompani të tjera. Kompania ofron një bonus prej $40 si dhe $10 në kategorinë e lojërave të kazinosë.
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4,5 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 150 EUR + 15 EUR Free Bet. Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4,5 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4,5 rating
Depozito 20 EUR merr 10 EUR BONUS! Maksimumi I bonusit është 10 EUR, vetëm për lojtarët e rinj. Vetëm për bastet e kualifikuara.
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4,5 rating
Bonusi i regjistrimit 30 EUR free bet! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4,5 rating
Lojtarët që depozitojnë me: PayPal, Neteller, Paysafe, Skrill ose Skrill 1-Tap nuk mund ta marrin ofertën. Minimumi depozitës: €10. Max. bonus: €100.
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Bonusi i regjistrimit 100% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4,5 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 10 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë! Lojtarët nga Zvicra marrin 20 EUR, ata nga Gjermania 50 EUR
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4,5 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4,3 rating
Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë! Bonusi ka 3 nivele.
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4,3 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 200 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4,3 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4,0 rating
Sportsbet.io nuk ofron Bonus hyrës por ofron bonuse javore me mBTC, free bets dhe cash.
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4,0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 25 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Kazinoja 32Red ofron një bonus standart për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë. Bonusi konsiston në një ofertë në masën 150%. Për ta përfituar atë, lojtarët duhet të depozitojnë minimalisht £10 në llogarinë e tyre. Gjithashtu, për të tërhequr fitimet potenciale nga bonusi, lojtarët duhet të luajnë të paktën 50 herë shumën e përfituar, brenda 7 ditëve nga aktivizimi i saj.
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4,0 rating
Bonusi i regjistrimit 200% deri në 1000 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4,0 rating
Bonusi i regjistrimit 50% deri në $1000! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4,0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4,0 rating
Bonusi i regjistrimit 200% deri në 30EUR! Depozito $10 merr $20 FALAS! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4,0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit, 18+
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4,0 rating
Bonusi i regjistrimit 125% deri në 150 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit, 18+
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

2,0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 500 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

1,0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

1,0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët e rinj që regjistrohen në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

1,0 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 500 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

New bookmakers
32Red Casino & Sportsbetting Review
32Red Casino & Sportsbetting Review

150% BONUS deri në 150 EUR mbi depozitën e parë!

Unibet Review
Unibet Review

400% BONUS deri në 40 EUR mbi depozitën e parë prej 10 EUR

Bahigo Sportsbook
Bahigo Sportsbook

100% BONUS deri në 400 EUR mbi depozitën e parë! Vetëm për lojtarët nga Turqia dhe Zvicra

ReloadBet
ReloadBet

100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë!

bet365

22 BET, biggest odds Online!

X